Näitan kõiki 8 tulemust

Parmigiano juust on arvatavasti üks maailma kuulsamaid juuste, mille maitset ja tekstuuri on raske kirjeldada. Seda peab lihtsalt proovima! Tihti kutsutakse teda ka kõikide juustude kuningaks. Eestis on see juust tihtipeale väga kalli hinnaga. OÜ Italest tellib oma juustud väikesest tehasest, mis asub Colorno linnakeses. Tänu sellele suudame pakkuda kolme erineva laagerdusajaga juuste tarbijale taskukohasema hinnaga. Eestisse saatmiseks lõigatakse (käsitsi) juusturatast ~500g kaaluvad tükid ning pakendatakse vaakumpakendisse. Terve kera Parmigiano juustu kaalub ca 40 kg. Säilivusaeg juustudel on 5 kuud peale pakendamist!

Huvitavaid fakte:

• Tõelist Parmigiano juustu toodetakse vaid Itaalias Parma lähiümbruses, seadusega reguleeritud piirkonnas. Kui te sööte Parmigiano Reggiano juustu, siis see juust on just sealt pärit, kõik teised juustud on koopiad ja võivad end vaid nimetada Parmigiano Reggiano sarnaseks juustuks.
• Parmigiano juustu on saadaval erinevas laagerdusajas: 12 kuud seisnud juustukera, ehk Mezzano; 24 kuud seisnud juustukera ehk Parmigiano Reggiano klassikaline; 36 kuud laagerdunud kera ehk Parmigiano Reggiano Vecchiato. Mõnikord võib leida ka kuni 60 kuud laagerdunud juustu ja selle nimi on Parmigiano Reggiano Extravecchiato. Juusturattaid valitakse välja juustumeistri poolt spetsiaalse haamriga koputamise teel, kes suunab juustu, kas tarbimisse või siis edasisse laagerdusse. Nii selekteerib ta juustud aasta möödudes, siis uuesti 2 aasta möödudes ning uuesti kolme aasta möödudes. Kõik 36 kuud laagerdunud juustud tarbimisse ei lähe, väike osa eriti paljutõotavaid rattaid laagerdatakse veel 2 aastat ehk siis saab 60 kuud ning mõnikord lastakse juustul laagerduda isegi 100 kuud.
• Kas usute või mitte, siis Parmigiano juust ei ole üldsegi mitte rasvane juust. Parmigiano juustu tootmisel korjatakse piima pinnalt pidevalt rasv, mis läheb või tootmisesse. Ühe kilo juustu tootmiseks kulub ca 16 liitrit piima! Seega on tegu juustuga mis on suhteliselt väherasvane, aga väga hea proteiinide allikas.
• Mida kauem on juust laagerdunud, seda vähem leidub juustus laktoosi ja kaseiini ning on seetõttu kergesti seeditav ka neile kellel on laktoosi talumatus. Seetõttu sobilik ka päris pisikestele lastele.
• Juust on väga rikas valkude, kaltsiumi, fosfori, magneesiumi, kaaliumi ja paljude vitamiinide poolest. Ideaalne neile, kes armastavad sportida.
• Parmigiano juust tehakse tükkideks kasutades spetsiaalseid Parmigiano juustunugasid. Juustul lõigatakse katki pealispind ning kergelt noaga aidates puruneb juust kaheks tükiks. Parmigiano juustu üldiselt ei lõigata noaga vaid murendatakse tükke spetsiaalse väikese noaga. Riivitult on soovitav juustu hoida sügavkülmas. Kui Te soovite tellida rohkem kui pool kilogrammi, siis soovitame kirjutada info@myitaly.ee ning saadame Teile soovitud kaalu- ja hinnakalkulatsiooniga tükid.