Saia jahu DURUM 1kg

3.50 

Tegu on 100% Itaalia nisust saadud  durum  jahuga. Jahu on kordi jahvatatud, et tulemus oleks peen ja siidine.
Nisu on pärit tuntud Altamura piirkonnast mis on just tuntud oma erilise saia pärast.  Proovi valmistada  kodus kuulsat “Altamura pane”.
Sobib lisada ka pizzade ja focacciade taignasse mõnusa durum jahu maitse ja krõbeduse andmiseks.
Nii nagu pizzataigen nii sisaldab ka saiataigen vähe komponente. Parima tulemuse saab kui oleks pisut aega ja pealehakkamist juuretisega saia teha. Samas juba imeväike kogus pärmi (kilo jahu kohta piisab vaid grammist), õige töötlemine ja kergitamine annavad imehea tulemuse, kus saial on tugev krõbe koorik ja sees suured õhuaugud. Selles saias võib lausa sõltuvusse sattuda!
Sai ei seisa pehme mitu päeva, vaid nagu itaala sai ikka, iga päev , iga hommik võiks  pagaripoest (ahjust) uue võtta!
NB! Valmistades saia leiva juuretisega on tulemus pisut liiga niiske ja nätske. Juuretise võiks proovida ise teha, see jahu ärkab ellu päris kenasti kui veel lisada pisut täisterajahu.

1kg kott.

Pilt on illustratiivne

Category: